En cyklist ska ha blivit påkörd av en lastbil på Hisingen. Foto: SVT

Cyklist påkörd av lastbil i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och cyklist kolliderade på Hisingen i Göteborg. Enligt uppgifter från platsen är olyckan mycket allvarlig.

Det var vid 13-tiden som larmet kom om en krock mellan en lastbil och en cyklist på Lindholmsallén på Hisingen i Göteborg. Räddningstjänsten och ambulans larmades till platsen och enligt uppgifter från polisen är olyckan mycket allvarlig.

Det är ännu oklart hur olyckan gick till.

– Jag har inga detaljer om det ännu, vem som har gjort vad. Man kommer att ha samtal så fort det finns möjlighet för att utröna hur allt har gått till. Sedan får vi ta det därifrån vilka åtgärder man får vidta, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Räddningstjänsten var på plats med två enheter plus en insatsledare.

– Vi har jobbat med att assistera ambulansen, det är så mycket jag kan säga. Vi var klara och lämnade platsen vid tretiden, säger Lars Larsson på räddningstjänstens ledningscentral.

Insatsen på plats är nu avslutad, och även polisens enheter har kallats tillbaka.

– Trafikpolisen har gjort de åtgärder man brukar göra vid sådana här händelser. De tittar bland annat på fordonen om det har varit några fel eller brister. De gör en inspektion, säger Christer Fuxborg.

– Lastbilschauffören beskrivs som chockad men inte skadad, mer än så vet jag inte för stunden, fortsätter han.

Skadeläget för cyklisten beskrivs som allvarligt. Brottsrubriceringen är oklar än så länge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.