Foto: Polisens förundersökning

Därför överklagar Wilmas ex-pojkvän morddomen

Uppdaterad
Publicerad

Advokaten till Wilma Anderssons expojkvän har nu lämnat in en komplettering till överklagan av morddomen. Där går hon igenom flera anledningar till varför domen bör ifrågasättas.

Kompletteringen till överklagan lämnades in till Hovrätten för västra Sverige på tisdagen. Skälen till överklagan är bland annat det som försvaret tidigare framfört, att det fortfarande inte slagits fast varför eller hur Wilma avlidit.

Skälen till överklagan

Advokat Beatrice Rämsell redogör också för att den dömde expojkvännen inte betett sig som en mördare kan antas göra efter dådet. Han har inte ringt någon eller gjort någon datasökning för att skaffa hjälp eller få råd om det bästa sättet att agera.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Hon menar också att det finns skäl att ifrågasätta den sökning med hund som gjordes i ex-pojkvännens lägenhet eftersom den inte markerade alls mot den garderob där en kroppsdel från Wilma återfanns.

Vidare menar advokaten att det frekventa rapporterandet från medias sida under rättegången kan ha påverkat vittnen. Hon menar att flera vittnen ändrat sina historier efter deras första förhör.

Enligt Beatrice Rämsell har åklagaren systematiskt valt att endast redovisa material och omständigheter som talar till mannens nackdel. Det finns enligt henne anledning att tro att polis och åklagare låst fast sig för en uppfattning som de sedan arbetat för att stärka och helt bortsett från andra möjliga alternativ. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet