På måndagseftermiddagen fattade förskolenämnden beslut om att anta de rödgrönas förslag på att tio procent av skolpengen ska läggas som en socioekonomiskt riktad del för barn i förskolan. Foto: SVT

Ja till de rödgrönas skolförslag i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Vid föreskolenämndens möte under måndagseftermiddagen beslutades det att budgeten för förskolan i Göteborg kommer att läggas utifrån de rödgrönas förslag. Det innebär att tio procent av skolpengen ska läggas som en socioekonomiskt riktad del för barn i förskolan.

Som SVT Nyheter rapporterat om tidigare så innebär Göteborgs nya skolorganisation också en ny resursfördelningsmodell, då det går från ett områdesbaserat system till ett individbaserat system.

Vid föreskolenämndens möte under måndagseftermiddagen beslutades det att budgeten för förskolan i Göteborg kommer att läggas utifrån de rödgrönas förslag, socialdemokraternas, vänsterpartiets och miljöpartiets. Det innebär att tio procent av skolpengen ska läggas som en socioekonomiskt riktad del för barn i förskolan.

Göteborg

Föräldrars utbildningsnivå

– Vad det faktiskt innebär i kronor och ören har förskolenämnden inte bestämt ännu, det ska ske den 25 april efter dialoger mellan förskolenämnden och förskoleförvaltningen, säger Karin Pleijel (MP) till SVT Nyheter Väst.

Som SVT skrev i fredags kommer föräldrars utbildningsnivå att vara den starkaste faktorn när det gäller den mängd pengar som de olika skolorna ska få.

Detta är ytterligare ett steg i den nya skolorganisationen i Göteborg som ska vara i gång den första juli i år.

Alliansen reserverade sig mot beslutet och yrkade istället på eget förslag som skiljde sig på några punkter från de rödgrönas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg

Mer i ämnet