Emilian Sava ångrade sig när han såg reaktionerna efter att de tagit bort snösnoppen, så han gjorde en ny – ännu större. Foto: SVT

De suddade ut snösnoppen – men ångrade sig

Uppdaterad
Publicerad

En snopp i snön i Vallgraven delar Göteborg och har gett eko i internationella medier. På allmänhetens begäran har kommunen tagit bort den. Men protesterna mot det utsuddade konstverket har varit högljudd på social medier.

En snopp är fortfarande sprängstoff år 2016. Kommunen misslyckades med att ta bort den, och fick hyra in en saneringsfirma. Där hade den här snopphistorien kunnat sluta om inte kommunens agerande av vissa ses som ett svek mot den fria konsten. Facebookgruppen ”Återställ snökuken” har på kort tid samlat över 2000 medlemmar, och de som suddade drabbades av ågren.

För att gottgöra misstaget har det nu skapade de ett mångdubbelt större organ i Askimsviken, så stort att det bara kan avnjutas till fullo från luften...

Hör deras berättelse i inslaget här ovan. Där kan du också se de ännu större snösnoppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.