Foto: TT

Delar av Drottningtorget spärrades av efter bombhot mot politiker

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats pågick på måndagseftermiddagen i centrala Göteborg efter larm om ett misstänkt farligt föremål.

Polisen spärrade på måndagen av delar av Drottningtorget i centrala Göteborg. Poliser bad inledningsvis människor att lämna platsen, uppgav ett vittne för SVT.

– De har spärrat av vid centralen, en person hade lämnat en silverfärgad bil vid rödljusen vid Drottningtorget, säger Sebastian Arleij.

Den aktuella bilen tillhörde en politiskt aktiv person. Till SVT Nyheter Väst säger han han fick ett telefonsamtal under bilfärden där hot riktades mot honom på grund av hans partitillhörighet och etnicitet.

– Jag är arg och besviken. Jag fruktade för mitt liv, och jag tror att det här är ett sätt att tysta meningsmotståndare, säger politikern till SVT.

Vid 14.40 hävde polisen alla avspärrningar på platsen, uppgav Västtrafik. De hade då inte funnit något farligt föremål i eller kring bilen.

Avspärrningarna orsakade en stora störningar i trafiken i centrala Göteborg, och följdförseningar i kollektivtrafiken väntades under eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.