Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Demonstranter samlas på Götaplatsen i Göteborg för en demonstration mot svenskt Nato-medlemskap, militärövningen Aurora 23 och kärnvapen på svensk mark. Foto: TT

Demonstration i Göteborg mot militärövningen Aurora 23

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen demonstrerade hundratals i Göteborg mot militärövningen Aurora 23 och ett svenskt Natomedlemskap.

– Vi vill synligröra att det finns ett folkligt motstånd mot Nato, säger Tor Härnqvist, arrangör för nätverket Demonstrera mot Aurora 23 och aktiv i Kommunistiska partiet i Göteborg.

Samtidigt som Aurora 23, den största militärövningen i Sverige på 30 år pågår, demonstrerade hundratals mot den och ett svenskt Natomedlemskap i Göteborg. Polisen uppskattar att strax under 500 personer var på plats.

Enligt Försvarsmakten så genomförs övningen för att kunna möta ett väpnat angrepp i Sverige, är inte det rimligt med tanke på hur oroligt det är i Europa?

– Mer militär brukar sällan vara det som skapar förutsättningar för fred, säger Tor Härnqvist (K) arrangör.

Påverkade spårvagnstrafiken

Under demonstrationen påverkades flera linjer i centrala Göteborg.

– Vi var förberedda på demonstrationen och omläggningarna som gjordes, säger Carina Kjellgren, störningskoordinator på Västtrafik.

I artikeln saknades tidigare partibeteckning på arrangören som intervjuades, det är nu ändrat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.