Arbetsplatsen där den coronadrabbade mannen jobbar håller stängt på grund av smittorisken. Foto: Tomas Singer

Coronadrabbade mannens arbetsplats i Mölndal är nedstängd

Uppdaterad
Publicerad

Efter semesterresan till norra Italien kom mannen hem och gick till jobbet i tre dagar innan han insjuknade i coronaviruset.
– Vi hoppas verkligen att allt går bra för honom. Av säkerhetsskäl och efter rekommendationer från myndigheterna har vi nu stängt kontoret helt till den 8 mars, säger David Almlöf som är HR-chef på företaget.

Ingen av de 40 medarbetare som nu hålls hemma har uppvisat några symtom på coronavirus, men alla har kontakt med smittskyddsläkare.

Företaget Sulzer Pumps där mannen jobbar är ett internationellt företag med kontor på fler ställen i Sverige och utomlands. Det är kontoret i Mölndal som är stängt.

– Det här är en säkerhetsåtgärd. Mannen har varit på kontoret efter sin resa där han blev smittad och så vitt jag vet har ingen mer drabbats på kontoret, säger David Almlöf.

Däremot har mannen, som är den första smittade personen i Göteborg, smittat två andra personer i sin närhet med coronaviruset. Men dessa jobbar alltså inte på mannens arbetsplats.

Inga symtom till en början

Enligt HR-chefen ska mannen som är i 30-årsåldern inte varit sjuk när han jobbade.

– Den information jag fått är att han inte uppvisade han några symtom när han var på arbetsplatsen. Rekommendationerna vi ändå har fått är att arbetsplatsen som är ett kontor hålls stängd tills den 8 mars. De 40 medarbetare som nu är hemma får jobba hemifrån istället.

HR-chefen har inte själv haft kontakt med den smittade mannen utan den kontakten sköts av en annan kollega på företaget, men enligt honom ska han efter omständigheterna må bra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet