Dennis Holm, butiksansvarig på Gamestop i Allum, trodde först att det handlade om ett brandlarm. Foto: SVT

”Såg poliser med automatgevär”

Uppdaterad
Publicerad

Dennis Holm jobbar på Gamestop i Allum. Han satt på toaletten när han fick höra att shoppinggallerian skulle utrymmas.

– När man gick ut och såg poliser med automatgevär förstod man att det inte handlade om ett vanligt brandlarm, säger han.

På söndagen utrymdes Allums shoppingcenter i Partille alldeles utanför Göteborg. En stor polisinsats drog igång och tungt beväpnade poliser stegade in i gallerian.

Dennis Holm, butiksansvarig på Gamestop i Allum, trodde först att det handlade om ett brandlarm.

– Jag satt faktiskt på toaletten när kollegan kom och frågade var nycklarna var någonstans. Brandlarmet hade gått så jag trodde först att det var någon som luntat eller något sådant, säger han.

Läs mer: Köpcentrum utryms efter hot

Utanför portarna samlades ett stort antal människor. De allra flesta vittnar om en förhållandevis lugn evakueringsinsats från polisens sida.

– När man gick ut och såg poliser med automatgevär förstod man att det inte handlade om ett vanligt brandlarm. Nu har vi fått reda på att det var ett bombhot, säger Dennis Holm.

”Bombskyddet på plats”

Under eftermiddagen meddelade polisen att bakgrunden till utrymningen var ett hot om en misstänkt väska.

”Det har kommit till polisens kännedom under dagen att ett flertal personer pratat om att det ska smälla en väska i köpcentrat Allum,” skriver polisen på sin hemsida.

Polisen tog hotet på största allvar och inledde en stor insats.

– Vi har bombskyddet på plats och allt är förberett för våra bombtekniker, säger polisens presstalesman i region väst, Christer Fuxborg.

Polisen har inlett en förundersökning gällande förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.