Henrik Munck (D) säger att partiet fortfarande ska driva frågan om att stoppa Västlänken. Foto: Wikipedia OppenStreetMaps Team/ SVT

Det här vill Demokraterna förändra i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen presenterade Demokraterna delar av sitt valmanifest. Bland annat vill de samordna Göteborgs stad i fyra geografiska huvudområden istället för de tio stadsdelsnämnder som finns idag.

Demokraterna vill omfördela minst 1,4 miljarder kronor till välfärden och se en omfattande reform kring hur politiken leder och styr kommunen. Exempelvis vill de halvera den politiska administrationen.

– Göteborg är en rik kommun. En bättre styrning och omfördelning kring grunduppdragen gör att vi kan åstadkomma ett bättre Göteborg, säger Henrik Munck (D).

Vill dela i Göteborg i fyra områden

Partiet vill också omvandla Göteborgs stad till fyra geografiska huvudområdet istället för de tio stadsdelsnämnder som finns idag. De vill även att stadsdirektören ska få en tydligare roll och ett större ansvar.

– Vi tror att det är den bästa avvägningen för att kunna styra staden på en bra sätt. Att dela upp staden i Hisingen, Nordost, Centrum och Sydväst blir naturligt på flera sätt, säger Henrik Munck.

Att stoppa Västlänken har länge varit en huvudfråga för partiet men på onsdag tas första spadtaget för bygget. Kommer det ändå vara en valfråga för er?

– Rättsprocessen fortsätter kring Västlänken och bristerna i projektet är lika stora som tidigare. Det är fortfarande ett projekt som inte levererar den nyttan som göteborgarna behöver. Det skapar dessutom fortfarande byggkaos och skadliga miljöutsläpp under många år. Det är inget som förändras för att man sätter spaden i jorden imorgon, säger Henrik Munck.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer