Foto: svt

”Det känns helt magiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll spelar Håkan Hellström för omkring 70 000 personer på ett utsålt Ullevi i Göteborg. Många av fansen har köat i över en vecka i ett rekordvarmt Göteborg för att få de bästa platserna framför scenen.

– Det känns helt magiskt alltså. Det kommer tillbaks så många gamla minnen från förra gången han spelade. Jag såg han 2014, och det var min andra spelning med honom. Det var helt underbart, säger Emil Welander, som har nummer 29 i kön till kvällens spelning.

– Jag hoppas att han spelar ”Edelweiss, Edelweiss”, jag tycker den är mysig, säger Elisabet Abegaz, som ska gå på konserten tillsammans med hennes kompis Lisa Nilsson.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

Ikväll och imorgon spelar Håkan Hellström för 140 000 på ett utsålt Ullevi, och många hoppas på en lika fantastisk spelning som 2014, då Håkan Hellström brädade Bruce Springsteens gamla publikrekord på arenan med 69 349 åskådare.

Enligt polisen är det lugnt och fint på stan trots många människor i rörelse.

Tältat i rekordvarmt Göteborg

Många har köat och tältat i över en vecka i ett Göteborg som haft värmerekord med temperaturer på över 30 grader – bara för att få stå så nära sin favoritartist som möjligt.

– Ska jag vara ärlig, så har det varit fruktansvärt, ja du ser det rinner bara, säger Johanna Stefansdotter, som har nummer 11 i kön, och som också bloggar om sina upplevelser utanför Ullevi.

Och du har köat i en veckas tid, varför då?

– För att man vill stå så så långt fram som möjligt, och se hans ögon och säga hej, säger Johanna Stefansdotter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

Mer i ämnet