Polis på plats i Angered. Foto: Joakim Eriksson

Detonation i flerfamiljshus i Angered

Uppdaterad
Publicerad

Nationella bombskyddet var på plats i Angered under natten till måndagen efter att en sprängladdning detonerat utanför en lägenhet i ett flerfamiljshus.

– Två personer befann sig i lägenheten, men ingen av dem kom till fysisk skada, säger Andreas Odén vid polisen.

En specifik lägenhet i en av loftgångarna i flerfamiljshuset misstänks ha varit måltavla för detonationen. Tidigt på måndagsmorgonen var polisens tekniker fortfarande på plats vid huset. En eller två personer ska ha setts springa från platsen efteråt och polisen har under natten talat med ett antal vittnen. Ingen misstänkt har gripits.

Larmet om explosionen kom vid 01.15 under natten mot måndagen och polisen spärrade av flera platser i anslutning till flerfamiljshuset.

– Sprängladdningen var placerad precis i anslutning till ytterdörren till en av lägenheterna, säger Andreas Odén vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Sökte efter gärningsmän

Två personer befann sig i lägenheten vid tidpunkten, men ingen av dem skadades fysiskt. Polisen sökte under natten efter en eller två gärningsmän som vittnen hade sett lämna platsen i samband med händelsen.

Förutom polisen och det nationella bombskyddet var även Räddningstjänsten på plats. Insatsen trappades senare under natten ner, och strax före klockan sex hävdes avspärrningarna.

Händelsen rubriceras för närvarande som allmänfarlig ödeläggelse.

– Som tur var är det ingen som har skadats, säger Andreas Oldén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.