Vid Kvibergs koloniområde nära Kortedala hittades mannen och polisen spärrade av ett stort område. Foto: SVT/Thomas Singer

Död man hittad i Kviberg – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

En död man hittades på lördagsmorgonen i Kvibergsområdet i östra Göteborg. Polisen misstänker att det rör sig om ett mord.

– Vi bekräftar att mannen har en skottskada som initialt bedöms som orsak till att han avlidit, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Strax efter klockan 10 på lördagsförmiddagen inkom larm till polisen om att en död man påträffats utomhus i norra Kvibergsområdet i Göteborg. SOS alarm fick uppgifter om att det kunde röra sig om ett hjärtstopp. Men när ambulans och polis kom till platsen, kunde man konstatera att mannen blivit skjuten.

– Vi bekräftar att mannen har en skottskada, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman till SVT Nyheter Väst.

Polisen har nu inlett en förundersökning om misstänkt mord.

Fyndplats avspärrad

Mannen hittades i terräng, vid ett koloniområde, i närheten av ett bostadsområde.

– Tekniker har precis kommit till platsen och vi försöker identifiera mannen, säger Tommy Nyman vid polisen i region Väst.

Polisen knackar dörr i området för att få information från eventuella vittnen. Hur länge mannen har legat på platsen, vet man inte.

-Det är inte en plats där det springer runt folk precis hela tiden, men det är ändå privatpersoner som har hittat honom när det ljusnat, säger Nyman.

Mannen i 30-års åldern

Polisen är förtegen med detaljer om händelsen, och vill inte svara på frågan om var på kroppen mannen blivit skjuten.

Flera medier rapporterar om att personer skulle ha eftersökts med helikopter, men den uppgiften tillbakavisar polisen.

-Det stämmer att vi haft med en helikopter, men den har varit där för att fotografera platsen.

Under lördagseftermiddagen kunde polisen identifierade den avlidne, som en man i 30-årsåldern. Han är inte känd av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.