Länsväg 1708 utanför Borås stängdes av helt under det intensiva räddningsarbetet sedan en mc-förare kraschat. Foto: David Skarland

Dödskrasch på motorcykel utanför Borås

Uppdaterad
Publicerad

En mc-förare i 50-årsåldern avled sedan han förlorat kontrollen och kört av vägen vid Äspered utanför Borås på söndagseftermiddagen. Länsväg 1708 från Hallabron till Komskäle stängdes av helt under räddningsarbetet.

SOS Alarm fick ett larm om någon som ”kört omkull” strax före klockan fem på söndagseftermiddagen.

– För mig känns ”kört omkull” som fel ordval om det nu är så allvarligt som det verkar vara. Räddningstjänst, polis och ambulans är på plats och en ambulanshelikopter kom dit och förde mannen till SÄS, berättade Sebastian Börjesson, vakthavande befäl på polisens ledningscentral i region Väst, under ett första samtal.

Inga vittnen

Vägen stängdes av helt under räddningsarbetet – också för att dokumentera olycksplatsen och i väntan på bärgare som skulle hämta mc:n.

Inga andra fordon ska ha varit inblandade, enligt polisen. Det tycks inte heller finns några vittnen till själva olyckan.

– Inte vad jag vet. Däremot har det varit en hel del folk på plats efter att den skett. Så det verkar som om det har kommit dit folk ganska snart efteråt, säger Sebastian Börjesson.

Livshotande skadad

Privatpersoner som var först på plats och larmade insåg omedelbart att föraren var livshotande skadad. Livräddande åtgärder utfördes direkt på plats, i väntan på räddningstjänsten som då tog över arbetet.

Ambulanshelikoptern kom till platsen före klockan sex. På Södra Älvsborgs sjukhus konstaterades att mannen avlidit. Anhöriga har underrättats.

Klockan 18.44 meddelade Trafikverket att vägen åter öppnats för trafik.

Okänd olycksorsak

Vad som orsakat dödsolyckan är för tidigt att säga.

Det vackra vårvädret har lockat en del att redan nu rulla ut motorcykeln efter en lång och kall vinter. Men vinteruppehållet innebär också att många förare är lite ringrostiga, samtidigt som det dröjer innan alla vägbanor har sopats rena från grus. Men om dessa faktorer haft någon betydelse i just det här fallet är okänt.

– Vädret för med sig att fler kör mc och det för ju med sig fler olyckor också, säger Sebastian Börjesson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer