Polisens tekniker undersöker området kring den lägenhet där ett barn omkom i en explosion i ett flerfamiljshus på Dimvädersgatan i Biskopsgården i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Drabbad familj satt i säkerhet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande ingen misstänkt för lägenhetsexplosionen i Biskopsgården. Samtidigt som polisutredningen fortgår görs insatser för att ta hand om den drabbade familjen.

På onsdagsförmiddagen konstaterar polisens presstalesman Stefan Gustafsson att inget nytt tillkommit i utredningen efter granatattacken då en åttaårig pojke dog.

– Det finns inga nya uppgifter, det pågår en öppen förundersökning som är ungefär i det läget man kan vänta sig, säger han till SVT Nyheter Väst. 

Pojke dödad av handgranat

På hemlig adress

Parallellt med utredningen pågår insatser för den familj som bodde i lägenheten. Familjen befinner sig på hemlig adress och en hotbildsanalys har gjorts, i efterhand, men den vill polisen inte kommentera ytterligare.

Stefan Gustafsson känner inte till om den drabbade familjen själva hört av sig tidigare och begärt skydd, men berättar att det krävs mycket för att polisen ska göra en punktinsats.

– Då krävs ett kraftfullt underlag med en konkret hotbild, och brottsanmälningar.

– Det vi har satt igång nu har inträffat i samband med det aktuella dådet, och då handlar det ju om att vi tillsammans med andra myndigheter måste skapa en trygg situation för den här familjen vad gäller boende och så vidare.

Har andra hört av sig och begärt skydd efter dådet?

– Det känner jag inte till. Men i de här kretsarna är man inte så polisangelägna, man har ett eget system för sin säkerhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pojke dödad av handgranat

Mer i ämnet