Foto: TT

Dricksvatten låg inte bakom magsjukeutbrott

Publicerad

Det var inte bakterier i dricksvattnet som låg bakom magsjukeutbrottet i Majorna och Kungsladugård i centrala Göteborg. Det visar de provsvar som Kretslopp och vatten fått. Därmed hävs rekommendationen att koka vattnet med omedelbar verkan.

Det var under tisdagen som Göteborgs stad uppmanade boende i Majorna, Kungsladugård, Sandarna och på Stigberget i Göteborg att koka sitt dricksvatten. Det efter att många i området drabbats av magsjuka.

Totalt hörde ett 40-tal personer av sig till kommunen. Alla drabbade fanns inom ett mycket lokalt område. Men nu är provsvaren analyserade.

– Analyssvaren visar inte på några avvikelser alls så nu har vi hävt rekommendationen att koka vatten, säger Tommy Ekblad som är enhetschef för ledningsnät vatten och drift.

Enligt honom för finns i nuläget ingen annan tydlig källa men miljöförvaltningen kommer att titta på ärendet.

– Inga barn eller personer från äldreboenden har heller hört sig av sig vilket är förvånande om det nu varit dricksvattnet, säger Tommy Ekblad.

Boende i Majorna uppmanas att koka dricksvattnet Foto: Herman Svensson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer