Vattenpalatset är ett badhus och äventyrsbad i Lerum. Foto: SVT/Arkiv

Tillståndet allvarligt för pojke efter drunkningslarm i Lerum

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn i yngre skolåldern fördes på söndagen i väg med ambulans efter ett drunkningslarm på Lerums vattenpalats. Tillståndet uppgavs på måndag förmiddag vara allvarligt.

En barn fördes med ambulans från Actic vattenpalats i Lerum efter att ett drunkningslarm kom in till SOS Alarm vid 14-tiden under söndagen.

Polis, två ambulanser och en läkarbil larmades till platsen tillsammans med räddningstjänsten. En läkare på plats ska ha utfört hjärt- och lungräddning på pojken som sedan fördes bort i ambulans.

”Tillståndet allvarligt”

– Tillståndet är allvarligt mer kan vi inte säga just nu, säger pressjour på Sahlgrenska universitets sjukhuset Lisa Räng vid 10-tiden på måndagen.

Badhuset stängde för allmänheten efter händelsen och polisen har förhört såväl badhuspersonal som räddningstjänsten på plats.

UPPDATERING: Tillståndet för pojken angavs på tisdag förmiddag vara stabilt enligt Sahlgrenskas presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.