Vattenskoterolyckan skedde på sjön Aspen i Lerum, mellan Göteborg och Alingsås. Foto: SVT

Dykare söker försvunnen man efter vattenskoterolycka i Lerum

Uppdaterad
Publicerad

Olyckan ska ha skett vid Aspen camping i Lerum vid 19-tiden på torsdagskvällen. Två personer, en man och en kvinna, ska vara inblandade, men bara kvinnan har kommit i land. På fredagsmorgonen har mannen ännu inte återfunnits.

Enligt de första uppgifterna skulle tre personer vara inblandade, men senare meddelade polisen att det handlade om två personer, en man och en kvinna i 30-årsåldern. Kvinnan är omhändertagen av ambulanspersonal på platsen med lindriga skador. Klockan 20.45 meddelade polisen på sin hemsida att mannen ”eftersöks fortfarande efter en jetskifärd på Aspen.”

– Vi har två enheter på plats, en dykbil, två ledningsfunktioner och en drönare, säger Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg, till SVT strax innan klockan halv åtta.

Vet ni vad som ska ha hänt?

– Det är en vattenskoter med i bilden på något sätt men vi fokuserar på att hitta den här personen i nuläget, säger Bosse Johansson.

Även polisen är vid platsen.

– Vi är på plats och bistår räddningtjänsten, men det är de som leder insatsen, säger Hans Lippens, presstalesperson på polisen.

Såväl polishelikopter som dykare och drönare har varit aktiva i sökandet under kvällen.

Under torsdagskvällen var räddningstjänst och ambulans fortsatt på platsen och sökte efter den saknade mannen.

Fortfarande saknad

Strax innan klockan 23 på torsdagskvällen avslutade räddningstjänsten sin insats.

– Det är fortfarande en person som saknas, säger Bosse Johansson till SVT Nyheter Väst under fredagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.