Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Över 200 svenskar strandsatta i Turkiet – efter flygplansmiss på Landvetter Foto: TT/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Över 200 svenskar strandsatta i Turkiet – efter flygplansmiss på Landvetter

Uppdaterad
Publicerad
Drygt 200 svenska resenärer är strandsatta i Turkiet. Detta efter att planet som skulle ta hem dem blivit så försenat att besättningen behövde ta vila. Orsaken till förseningen var att någon tidigare utlöst en nödrutschkana.
– Det är ovanligt, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Vings pressjour.

Planet som skulle flyga hem svenskarna från Antalya i Turkiet blev försenat från Landvetter. Det skulle lämnat flygplatsen på måndagskvällen vid sju-tiden. Men då någon utlöst en nödrutschkana blev planet tre timmar försenat till Turkiet. Och 44 passagerare tvingades stanna kvar i Sverige.

”Ett misstag”

– Det var ett misstag innan planet bordades. Då var man tvungen att minska antalet passagerare. Säkerheten går alltid först. Det är anledningen att man var tvungen att flyga med färre passagerare, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Vings pressjour.

De passagerare som inte kom med planet ska enligt Ving ha fått övernattning och måltider på hotell. 17:45 i dag ska ska de resa ner till Turkiet, enligt Ving.

”Tråkigt för alla”

I Turkiet ledde förseningen till att planet blev stående då besättningen enligt regelverket behövde vila. Totalt är 211 svenska resenärer på tisdagsmorgonen strandsatta.

– Det är tråkigt för alla resenärer, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Vings pressjour.

Resenärerna som blev kvar i Turkiet har fått ta in på hotell och fått måltider, enligt Ving. Planen är att samtliga ska få resa hem ikväll. Nödrutschkanan ska då vara åtgärdad, enligt Ving.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer