Dykarna arbetar i den centralt belägna Bäveån. Foto: SVT

Dykare söker efter fynd i fallet med försvunna 17-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Polisens dykare är på plats i centrala Uddevalla och söker efter fynd som kan kopplas till det misstänkta mordet på den 17-åriga flickan som varit försvunnen sedan i november.

– Utredningen går framåt hela tiden och utifrån det kommer det fram nya uppgifter som gör att vi vill söka i området igen, säger Sten-Rune Timmersjö vid polisens rotel för grova brott i Uddevalla.

Det var i mitten på november som den 17-åriga flickan från Uddevalla anmäldes försuvnnen. Sökinsatsen efter flickan har varit omfattande och polisen har sedan tidigare gjort ett fynd, i form av en kroppsdel, som gjort att polisen uteslutit att flickan skulle kunna vara vid liv.

En man hon hade en relation med sitter häktad misstänkt för mord.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

”Väldigt sökt område”

Under onsdagen fortsatte sökandet i form av dykare i centrala Uddevalla.

– Det är ett väldigt sökt område sedan tidigare men vi har analyserat en del saker och kommit fram till att vi ska undersöka vattnet igen, säger Sten-Rune Timmersjö.

Vad är det som gjort att ni söker där igen?

– Det vill jag inte kommentera men vi jobbar med full aktivitet, säger Sten-Rune Timmersjö.

Dykningarna kommer att forsätta fram till på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet