Efter kökaoset vid Landvetter flygplats gick polisregion Väst under tisdagen ut med ett meddelande att man öppnar upp en ny lokal för provisoriska pass – i Alingsås. Foto: SVT

Efter kökaoset vid Landvetter – här öppnas en ny lokal för provisoriska pass

Publicerad

Efter kökaoset vid Landvetter flygplats gick polisregion Väst under tisdagen ut med ett meddelande att man öppnar upp en ny lokal för provisoriska pass – i Alingsås.

Under den senaste tiden har polisens receptioner för ansökan om både vanliga pass och provisoriska pass varit överfulla med människor.

SVT Nyheter Väst har rapporterat om de dygnslånga köerna för provisoriska pass vid flygplatsen i Landvetter, och hur resenärer bildat ett tältläger för att inte behöva lämna kön.

Måste styrka sin resa

Under tisdagen gick Polisregion Väst ut med ett meddelande på deras hemsida om att man från och med 29 juni öppnar upp en ny möjlighet att ansöka om provisoriska pass vid polishuset i Alingsås.

– För att ansöka om provisoriskt pass i Alingsås gäller samma förutsättningar som vid andra passreceptioner. Det vill säga att drop-in gäller och att man kan styrka sin resa genom exempelvis en bokningsbekräftelse, säger Mikael Edvardsson, ställföreträdande lokalpolisområdeschef i Alingsås i meddelandet.

Möjligheten att ansöka om vanliga pass kan fortsatt göras vid receptionen i Alingsås, men då med en bokad tid.

Så här har det sett ut på landvetter den senaste tiden:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rickard Olausson var en av de som bestämde sig för att tälta utanför polisens kontor i väntan på pass. Foto: Dalmar Namazi

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer