Snöovädret slog till hårt i Stenstorp under torsdagen. Foto: Karina Bronell.

Efter ovädret i Skaraborg – elever insnöade på skola i Stenstorp

Uppdaterad
Publicerad

Busstrafiken är inställd. Föräldrarna kommer inte fram. Efter snöovädret som dragit fram över Skaraborg är är elever på Gustaf Dalen-skolan i Stenstorp insnöade då vägarna inte är plogade.

– Det är jättemycket snö just nu och vi vet inte hur fyra av barnen ska komma hem, säger Karina Bronell, skolchef.

Det har snöat riktigt rejält kring samhället Stenstorp som ligger mellan Falköping och Skövde. De flesta elever har kunnat komma hem men några barn är fast. Enligt skolans rektor är räddningstjänsten inkopplad för att hjälpa till med att få hem barnen från skolan.

– Senast jag kollade var det ett barn kvar på Flobyskolan, men där är föräldrarna på gång att hämta, säger Karina Bronell, skolchef.

– På Gustaf Dalén-skolan i Stenstorp har vi ytterligare tre barn kvar nu vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen, men vi hoppas att transportfrågan löser sig under kvällen.

Mamma: ”Stressande”

Elin Lindberg är mamma till två av eleverna som inte kommer hem. Familjen bor i Dala, som ligger strax söder om Stenstorp, och det finns just nu ingen möjlighet att hämta eleverna med bil.

– Det är lite stressande eftersom ett av barnen har diabetes, om det skulle hända något och vi inte kan ta oss dit, säger hon.

Halv meter snö

Personalen på skolan har sagt att de väntar till eleverna kan komma hem. Men hur det ska gå till är osäkert i nuläget.

– Antingen får vi hoppas att det plogas så vi kommer iväg med vår bil. Vi har också pratat med en granne som kanske kan hämta med traktor, men då blir det tidigast ikväll, säger Elin Lindberg.

Har du varit med om något liknande?

– Nej aldrig. Det känns ju som att det nästan är en halv meter snö här.

Elin Lindberg har två barn på skolan som inte kan komma hem efter snövädret. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.