Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här diskuterar imamen koranbränning med invånare i Borås. Foto: SVT

Efter påskupploppen – imamer på turné för att svara på frågor om islam

Uppdaterad
Publicerad

Efter påskhelgens upplopp i flera svenska städer turnérar just nu tre imamer från Ahmadiyya muslimska samfundet genom Sverige. På måndagen kom de till Borås för att låta allmänheten svara på frågor om islam.

– Vi är här för att förmedla till allmänheten att islam förespråkar fred i samhället, säger Rizwan Afzal, imam vid Mahmoodmoskén i Malmö.

På Stora torget i Borås,mitt i lunchrusningen, satte de upp tältet. De lockade några nyfikna förbipasserande och en som tog tillfället i akt att fråga om bland annat hur imamerna ser på att bränna koranen, var Gunlög Sibbesson Hjorth.

Starta klippet för att se när hon diskuterar koranbränning med imamen Rizwan Afzal.

Vill lyfta vikten av yttrandefrihet

Syftet med kampanjen ”Fråga en muslim” är bland annat att lyfta yttrandefrihetsaspekten.

Upplever du att svenskarna hars en skev bild av islam?

Ja, för att vi ser en bild från olika aktörer att islam är en farlig religion. Därför är vi ute och försöker sprida det här budskapet, säger Rizwan Afzal, imam vid Mahmoodmoskén i Malmö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.