Hör Ulf Olsson (S) om varför de nu skjuter till mer pengar till skolan. Foto: SVT

Efter skolprotesterna skjuter Boråspolitikerna till 21 miljoner

Publicerad

Fyra av fem kommunala skolor i Borås har planerat besparingar. Totalt har 25 miljoner kronor saknats. Men efter stora protester har nu sju partier kommit överens om att skjuta till 21 miljoner kronor till grundskolorna i en tilläggsbudet.

– Det är en bred överenskommelse, säger Ulf Olsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Borås.

Sparkraven i Borås skolor har väckt stor ilska bland föräldrar. Och ovanligt många har protesterat genom att skriva till kommunen. ”Förbannad, arg, ledsen”. ”Barnen kommer bli lidande”. ” Lyssna på vad era väljare skriker”. Så har några av brevskrivarna formulerat sig.

Det är Socialdemokraterna som tillsammans med Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet styr kommunen. Nu har de tillsammans med oppositionspartierna Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna kommit överens om att skjuta till mer pengar i skolan.

I klippet ovan berättar kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) om varför pengarna kommer nu och hur han ser på oron som de planerade besparingarna skapat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.