Elbilsbolag på chefsjakt

Uppdaterad
Publicerad

Elbilsbolaget Nevs är fortfarande på jakt efter cheferna som ska forma bilbyggandet i Trollhättan

Och än dröjer det lite innan vi får veta vilka som ska befolka den tidigare Saabfabriken. Inte förrän affären är helt avslutad får Nevs nyckeln till fabriken. Personalchefen har själv inte satt sin fot därinne men hon är den som ska börja fylla de ödelagda lokalerna med folk igen för att utveckla elbilar till Kina.

-Det här är en utmaning. Och det är ett nytt företag som visserligen är baserat mycket av den teknologi som finns här, säger personalchefen Birgitta Jäghem Löfving.

Just nu intervjuas vd- och andra tänkbara  ledningskandidater. Och i augusti ska företagets utvecklingsingenjörer inledas.

– Utöver de svenska ingenjörerna så kommer vi också att behöva kunskap från Kina och Japan, säger Birgitta Jäghem Löfving.

Om ett och ett halvt år ska den första elbilen vara levererad och först då kan det bli aktuellt med bilproduktion på Stallbacka igen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.