Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Elena Taché är en av många i Västra Götaland som förlorat sitt jobb under coronapandemin. Foto: SVT

Elena förlorade jobbet under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Arbetslösheten i Västra Götaland har ökat kraftigt under pandemin. En av dem som drabbats är Elena Taché, som förlorade sitt restaurangjobb på Volvo i Torslanda.

– Där jobbade tidigare 20 personer. Nu är det bara fyra, säger hon.

Totalt är 70 300 personer i Västra Götaland inskrivna hos Arbetsförmedlingen, enligt myndighetens senaste månadsstatistik. Det är en ökning med 10 700 personer, jämfört med mars 2020.

Även i riket som helhet har arbetslösheten ökat och ligger nu på 8,6 procent av Sveriges registrerade arbetskraft. Med anledning av det presenterade finansminister Magdalena Andersson i regeringens vårändringsbudget för 2021 ett nytt ”jobbpaket” på 1,8 miljarder.

– Det finns tre frågor som genomsyrar regeringens politik. Det är jobben, jobben och jobben. Nu handlar det om att rädda svenska jobb under pandemin och rusta arbetslösa, sa hon under presentationen på torsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet