Elev skadad efter fallolycka på skola i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En lågstadieelev på en skola på Hisingen i Göteborg skadades livshotande vid en fallolycka på onsdagseftermiddagen. Pojken lekte på Sjumilaskolans område när olyckan inträffade inför ögonen på flera andra elever.

Enligt Dagens Nyheter, som var först med att skriva om händelsen, har barnet fallit från en bergknalle i samband med lek. Grundskoleförvaltningen uppgav till en början att olyckan ledde till så stora skador att barnet avled.

Det visade sig emellertid snart vara fel.

Dödsfallet på Sjumilaskolan

– Vi gick tyvärr ut med felaktiga uppgifter efter att ha varit kontakt med en vårdnadshavare. Felet beror på språkförbistring, säger Marie Åman, kommunikationschef på grundskoleförvaltningen, till SVT Nyheter Väst.

Inväntar information

Den lille pojken vårdas på sjukhus efter olyckan. Under torsdagseftermiddagen kom besked om att hans skador betecknas som livshotande.

Budskapet att barnet hade avlidit är något av en katastrof kommunikationsmässigt.

– Det kan vi säga – minst sagt, säger Marie Åhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsfallet på Sjumilaskolan

Mer i ämnet