Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elever på Lyrfågelskolan berättar om vad de tycker om sin skola. Från vänster Umayma Ahmed, Emilia Borovic, Erik Wallström, Amin Zaidi Foto: Ella Persson

Efter Trollhättans bussningsprojekt – så tycker eleverna

Uppdaterad
Publicerad

Det har nu gått drygt ett och ett halvt år sen eleverna från skolan Kronan och den numera nedlagda Frälsegårdskolan började på nya skolor i Trollhättan. Samtidigt som eleverna berättar att de är glada över sina nya kompisar, så finns det en saknad efter de gamla skolorna.

– Jag trivs väldigt bra, men inte lika bra som min förra skola, eleven Amin Zaidi som tidigare gick på Frälsegårdsskolan.

Starta klippet för att höra vad elever och lärare på Lyrfågelskolan tycker om sin klass och skolan.

Läraren Emma Jonsson var en av de som tog emot nya elever till klassen. Hon säger att de ser en väldigt positiv effekt av förändringen i skolan och att det berikar undervsiningen.

På onsdagen presenterades en forskningsrapport från Högskolan Väst, vars slutsats är att skolflytten för eleverna till största delen varit positiv.

– Först var de pirrigt och lite nervöst eftersom man inte kände varandra, men jag tror det var det samma för de som kom för de kom ju till en ny skola, säger eleven Emilia Borovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.