Foto: TT

Elfel orsakar stopp i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

På grund av både elfel och spårfel var flera tågavgångar inställda eller försenade på tisdagsmorgonen.

På tisdagen strulade det rejält i tågtrafiken i Västra Götaland. Tågsträckan mellan Töreboda och Herrljunga har flera inställda avgångar efter ett omfattande elfel. Ersättningsbussar har satts in och det finns ingen prognos över när felet är åtgärdat.

– Vi har personal ute som håller på att felsöker, meddelar man på Västtrafiks störningsjour.

Det är också förseningar mellan Skövde och Göteborg, mellan Falköping och Skövde har vissa tåg ställts in. Tågen beräknas kunna gå som vanligt senare under dagen.

Stopp mellan Göteborg och Borås

Flera avgångar mellan Göteborg och Alingsås är inställda på grund av spårfel, ersättningsbussar kör sträckan, meddelar Västtrafik. Även fjärrtågen mellan Göteborg- Stockholm påverkas.

På måndag eftermiddag var det också stopp i tågtrafiken mellan Varberg – Borås och stoppet höll i sig även på de tidiga morgonavgångarna på tisdagen. Men felet är enligt Västtrafiks åtgärdat strax innan klockan 06.

Enligt Västtrafiks störningsjour är det bara ett spår som är öppet just nu och tågtrafiken kommer därför att påverkas resten av dygnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.