En man avled på måndagseftermiddagen i en kraftig explosion på Hisingen. Foto: SVT

En person död efter explosion i Säve

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan halv tre på måndagseftermiddagen inkom flera larm om en explosion i Säve på Hisingen i Göteborg. Enligt polisens presstalesperson har en man i 45-årsåldern dött i olyckan. Det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

– Det var en stor smäll och vi var många grannar som sprang ut, fönstret var helt utblåst, säger en boende på gatan till SVT Nyheter Väst.

Strax innan klockan tre på måndagseftermiddagen var ambulanser och polis framme vid bostadsområdet i Säve. Flera grannar hade samlats på gatan efter ljudet av explosionen.

– Det var en kraftig smäll och vi var många som sprang ut direkt, det var en obehaglig syn, säger en granne som SVT Nyheter Väst har pratat med.

Senare på eftermiddagen bekräftade polisen att en man avlidit i olyckan. Han ska ha varit i 45-årsåldern och anhöriga ska vara underrättade, enligt polisen.

Vet inte vad som har exploderat

En person har omkommit efter en kraftig explosion i Säve norr om Göteborg. Foto: SVT

– Det är i nuläget oklart vad det är som har orsakat den här detonationen, sa polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Det handlar troligtvis om en olyckshändelse, skriver polisen på sin hemsida.

Nationella bomskyddet inkallat

Polis och räddningstjänst spärrade av området med en säkerhetsmarginal på 100 meter. Nationella bombskyddet kommer att undersöka platsen för att ta reda på vad som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.