En man räddades ur lågorna i flerbostadshuset i Töreboda sent på torsdagskvällen. Foto: Christian Svensson

Misstänkt mordbrand i Skaraborg – man räddades ur lågorna

Uppdaterad
Publicerad

En man räddades ur lågorna då ett bostadshus började brinna i Töreboda på torsdagskvällen. Polisen har startat en utredning om mordbrand.
– Han har ganska rejäla brännskador, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid Polisregion väst.

Larmet kom till polisen klockan 21.22 på torsdagskvällen. En brand hade då startat i ett bostadshus i Töreboda i östra Skaraborg.

När Räddningstjänsten kom till platsen hade privatpersoner räddat en man ur lågorna. Det var i hans lägenhet branden hade börjat – och enligt polisen har han fått allvarliga brännskador. Mannen vårdas nu på sjukhus.

”Man kan misstänka mordbrand”

Branden var släckt vid midnatt men då var lägenheten mer eller mindre helt utbränd. Samtidigt hade ett flertal andra boende i huset fått evakueras.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Det är omständigheterna som gör att man kan misstänka mordbrand. Man har ett såpass häftigt brandförlopp och kan inte kan hitta någon förklaring till det, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid Polisregion väst.

Exakt hur branden har börjat är oklart. Polisen ska genomföra en teknisk utredning under fredagsförmiddagen. De planerar också att höra mannen bodde i lägenheten.

Ny brand i Mariestad

Nästan exakt samtidigt som branden startade i Töreboda började en villa brinna också i Mariestad – knappt två mil därifrån.

– I Mariestad så startade branden i ett uterum och spred sig vidare ut på vinden. Det är rätt stora skador, säger Ulf Seglert, inre befäl på Räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Även branden i Mariestad var släckt vid midnatt. Ingen person skadades i den branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer