Omkring 23.30 på måndagskvällen kom larmet om den kraftiga branden i Gullspång. Foto: Räddningstjänsten Östra Skaraborg

Tvåårig flicka död efter kraftig villabrand i Gullspång

Uppdaterad
Publicerad

Vid 23.30 på måndagskvällen utbröt en brand i en trävilla i Gullspång. En tvåårig flicka avled i branden och ytterligare en person har fått föras till sjukhus med oklara skador.

– En väldigt tragisk händelse, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Huset ska vara ett större trähus med flera lägenheter.

– När vi kom dit var villan helt övertänd, och vi kunde inte gå in. Styrkan fick uppgifter om att det fanns en person kvar i huset, säger Ulf Seglert, inre befäl på räddningstjänsten.

Foto: Räddningstjänsten Östra Skaraborg

Vid 5.30 meddelar Seglert att de fortfarande är på plats och arbetar med yttre släckning. De har fortfarande inte kunnat gå in i huset.

Polis på plats har spärrat av området runt huset för teknisk undersökning. Enligt räddningstjänsten kommer huset att bli totalförstört.

Misstänker ni något brott?

– Vi har inlett en förundersökning om grov mordbrand, men det finns ingen misstänkt i nuläget, sa Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, under morgonen.

Ny rubricering: Grov allmänfarlig vårdslöshet

Senare under morgonen ändrade polisen sin rubricering till grov allmänfarlig vårdslöshet.

– En väldigt tragisk händelse. En familj som antagligen känner en väldigt stor sorg inför detta. Viktigt att ge familjen det utrymmet att hantera den här sorgen, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.