En gripen för knivskärningen i Askim

Uppdaterad
Publicerad

Två unga kvinnor blev i söndags knivskurna i en lägenhet i Askim, en av dem skadades allvarligt. Nu har en 22-årig kvinna gripits misstänkt för mordförsök.

I söndags morse larmades polisen till en adress i Askim där ett knivslagsmål ska ha utbrutit. Två kvinnor i 25-årsåldern fick föras till sjukhus, en av dem med allvarliga skador.

– Den som är lindrigare skadad fick lämna sjukhuset samma dag efter vård. Men den andra kvinnan är kvar på sjukhus. Hon är mer allvarligt skadad men jag vet inte om det är livshotande, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Nu har en person, en 22 år gammal kvinna, gripits misstänkt för försök till mord.

Kvinnan ska vara hemmahörande i Storgöteborg. Enligt polisen ska kvinnan vara bekant med kvinnan som fått allvarliga skador, medan hon inte ska känna kvinnan som blev lindrigare skadad.

Polisen fortsätter med utredningsarbetet och fler förhör kommer att hållas. I nuläget vill polisen inte uttala sig om eventuella motiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.