Ung man knivskuren på Orust – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen knivskars en man i 20-årsåldern i en bostad på norr om Henån på Orust, uppger polisen. Under natten till onsdag anhölls mannen, rapporterar Bohuslänningen.

Knivskärningen ska ha ägt rum i en bostad norr om Henån. I bostaden ska flera personer ha funnits i samband med händelsen. Den knivskurna mannen ska ha varit vaken och talbar när ambulansen anlände.

– Vi får in ett samtal från en person i bostaden om att en ung man blivit knivskuren. En anhörig till offret har tagit med honom i bil och mött upp ambulansen, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

I samband med att polis anlände till platsen vid 17-tiden kunde man gripa en 18-årig man, i nära anslutning till bostaden där händelsen ägt rum.

– Den misstänkta personen kom gående längs vägen när vi var på väg till platsen, och själva gripandet gick väldigt snabbt då vi inledningsvis hade fått väldigt bra uppgifter på vem det är, säger Peter Adlersson

Har offret och den misstänkta gärningsmannen någon relation till varandra?

– Ja, de känner varandra sedan tidigare.

Allvarligt med stabilt

Enligt NU-sjukvårdens presstjänst strax innan klockan 21 beskrevs läget vara allvarligt men stabilt för den unga man som blivit knivskuren.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, och bostaden är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.