En person har anhållits som misstänkt för försök till mord i Biskopsgården. Foto: TT

En person anhållen för försök till mord i Biskopsgården

Uppdaterad
Publicerad

En man i övre tonåren har anhållits som misstänkt för försök till mord, efter skottlossningen i Biskopsgården på måndagen. Två personer träffades av kulorna. Enligt polisen är mannen känd som grovt kriminell.

Efter skjutningen på måndagskvällen hämtades flera personer till förhör. En av dessa greps som misstänkt för försök till mord, och sitter nu anhållen.

– Han är i övre tonåren. Det finns kopplingar till grov kriminalitet i ärendet och personen är grovt kriminell, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Skottlossningen ledde till en stor polisinsats.

– Vi har genomfört tekniska undersökningar och vid 01-tiden idag avslutades dörrknackningen. Redan igår inleddes trygghetsskapande arbete, och det arbetet fortsätter under dagen. Från och med 09.30 ska vi jobba med större synlighet i området, säger Fredrik Svedemyr.

De två som träffades av skottsalvan ska inte ha fått livshotande skador. I det ena fallet rör det sig om en skottskada i ett ben, i det andra om en rispa på ryggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.