En person påkörd av grävmaskin i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 80-årsåldern dog efter att ha blivit påkörd av en grävmaskin i Göteborg på torsdagseftermiddagen. Polisen har inlett en utredning om vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

Olyckan inträffade vid 14-tiden i Hisingsbacka i norra Göteborg när en grävmaskin var på väg in på en byggarbetsplats. Kvinnan blev påkörd när grävmaskinen svängde, och nu utreds händelsen som vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

– Det var en olycka och vi måste utreda hur den kunde ske. Som förare har man ett ansvar att hålla uppsikt när man kör sitt fordon och kör man på någon, ja då är man ansvarig för det, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Väst.

Anhöriga underrättade

Med anledning av polisutredningen som inletts vill inte Gustafsson gå in på närmare detaljer om vad det var som hände. Han berättar att anhöriga är underrättade.

– Både av respekt för dem, för förundersökningen och även för föraren som naturligtvis inte mår bra, väljer vi att inte säga mer än så här.

Kvinnan som blev påkörd avled direkt på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.