Två personer har tagits till förhör i samband med skottlossningen i Herrljunga. Foto: Joakim Eriksson/Agena foto

En person skjuten i Herrljunga

Uppdaterad
Publicerad

Vid 20-tiden på söndagskvällen sköts en man i 30-årsåldern i Herrljunga i Västra Götaland. Mannen har förts till sjukhus för vård, men det är oklart hur pass allvarligt han skadats.

En man i 30-årsåldern sköts i Herrljunga runt klockan 20 på söndagskvällen och är förd till Sahlgrenska sjukhuset med oklart skadeläge.

En dryg halvtimme senare hittade polisen två personer i Herrljunga som kan sättas i samband med skjutningen, uppger polisen vid region Väst  som har tagit in dessa till förhör.

Bilolycka strax efter

SVT Nyheter har pratat med räddningschefen Christian Hallberg som berättar att de fick ett larm om en singelolycka på riksväg 181. Han fick information om att det fanns en misstanke om att bilolyckan kunde ha en koppling till skjutningen.

En bil hade kört väldigt fort och sedan ner i ett dike. Enligt de vittnen som hade larmat om singelolyckan var det två personer i bilen.

– Men när vi kom fram till platsen hade personerna avvikit från platsen. Vi åkte sedan till brandstationen och efter ungefär 1,5 timmar där sa SOS att vi kunde avsluta ärendet, säger Christian Hallberg.

LÄS MER: Regeringen lovar 7,1 miljarder kronor till polisen

Hundpatruller söker av området

Christian Hallberg kan varken bekräfta eller dementera att singelolyckan har en koppling med skjutningen.

Enligt vittnen på plats patrullerar nu tungt beväpnad polis vid olycksplatsen, och hundpatruller söker i området.

Bärgning av bilen vid en singelolycka på riksväg 181 som kopplas samman med skjutningen i Herrljunga. Foto: Joakim Eriksson/Agena foto

Åtta personer sköts på två dygn

Tidigare i dag meddelade statsminister Stefan Löfven att Polismyndighetens anslag för 2018 höjs med två miljarder kronor. Som bakgrund angav statsministern de många skjutningar som ägt rum på sistone.

Under fredagen, lördagen och natten mot söndagen sköts inte mindre än åtta personer, varav tre avled. Detta är alltså den nionde skjutning i Sverige denna helg.

LÄS MER: Nio personer skjutna i helgen

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.