Hör Claes Olsson, utredare på polisen i Göteborg, berätta om utredningen i klippet ovan. Foto: SVT

Ensam man rånades av ett tiotal personer

Uppdaterad
Publicerad

En ensam man i 18-årsåldern blev rånad av ett gäng på omkring tio personer i Landala i centrala Göteborg på tisdagskvällen.

– Målsägande är förd till sjukhus av oss, med en ganska omfattande knivskada i örat, säger Morten Gunneng vid polisen.

Händelsen inträffade i ett parkeringsgarage, och enligt polisen har mannen fått örat helt eller delvis avskuret. Rånarna ska dessutom inte ha nöjt sig med att få med sig en mobiltelefon eller plånbok, utan tvingade av offret allt utom hans underkläder.

– Allt han hade när han överfölls tog de, säger Ulla Brehm talesperson vid polisen i region Väst.

Mannen fick föras till sjukhus, och en polispatrull tvingades på platsen leta efter den del av örat som blivit avskuret, för att i ilfart föra även det till sjukhus.

Brottsplatsen spärrades av och polisen ägnade delar av natten åt att söka med hund i området. Ingen person kunde dock gripas misstänkt för dådet. Polisen tror inte att mannen var bekant med de misstänkta gärningsmännen.

– Allt tyder på att det här är ett osedvanligt fult överfallsrån, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Hör Klas Olsson utredare på polisen i Göteborg berätta om utredningen  i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.