Foto: TT

92 drogmisstänkta efter helgens Summerburst

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals personer har under helgen besökt musikfestivalen Summerburst i Göteborg. Nu misstänks 92 personer för narkotikabrott.

– Vi har gått ut med att ”håller du på med droger så kan du räkna med att åka dit”, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst.

Precis som förra året så satsade polisen på att försöka förhindra  droganvändandet i samband med musikfestivalen Summerburst. Trots det har nästan hundra personer ertappats av polisen och misstänks nu för narkotikabrott.

– Narkotika är ett problem i sådana här sammanhang. Vi har en grupp poliser som bara jobbar med Summerburst under den här helgen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.

Lugnande inverkan

I anslutning till helgens båda dagar av Summerburst så misstänks 92 personer för ringa narkotikabrott. 37 personer omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, och det finns också två anmälningar om sexuellt ofredande, varav en har gripits och en anmälan om misshandel.

– I förhållande till den stora mängd människor som samlats på Ullevi under helgen så har det inte hänt så mycket. Inga allvarliga misshandlar eller så. Polisens närvaro har en lugnande inverkan, säger hon.

Efter förra årets Summerburst misstänktes 106 personer för narkotikabrott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.