Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Eva Armini under hennes besök i SVT Morgonstudion om hennes kommande sommarprat i klippet ovan. Foto: Meddi

Eva Armini från Göteborg är lyssnarnas sommarvärd i P1

Uppdaterad
Publicerad

Den första sommarprataren i P1 har presenterats för i år. Först ut är 76-åriga Eva Armini från Göteborg som har blivit framröstad till lyssnarnas sommarvärd.

– En gammal dröm går nu i uppfyllelse, att få göra ett Sommar och att ha lyssnare som väntar på fortsättningen på min historia med återföreningar och osannolika sammanträffanden, säger Eva Armini, i ett pressmeddelande.

Rösterna har räknats, och Lyssnarnas sommarvärd för 2023 har utsetts. Det blev Eva Armini, 76 år, från Göteborg som lyssnarnas val föll på. Hon är en före detta lärare och skolledare från Göteborg, som i sitt sommarprat kommer att berätta om sin släktsaga, om att söka sina rötter och leta efter svar.

Eva Armini föddes strax efter kriget av föräldrar som valde att lämna bort henne efter födseln. De biologiska föräldrarna kunde hon följa i tidningarna. För de tillhörde den tidens innefolk i Stockholm.

– När jag var tillräckligt gammal för att förstå, kanske fem, sex år berättade min adoptivmor att jag hade legat i en annan tants mage. En mamma som inte ville ha mig, berättar Eva Armini.

Eva Aminis unika livshistoria

Sommar i P1:s programchef Bibi Rödöö menar att Eva Armini har en unik livshistoria som gör sig värd en plats i Sommar i P1.

Under sitt besök i SVT Morgonstudion under torsdagsmorgonen berättade Eva Armini att hon inte var beredd på den mediauppståndelse som det har blivit runt henne.

– Det som är mest slående är all uppmärksamhet som jag har fått, jag trodde jag bara skulle få sommarprata, inte att jag skulle sitta i TV, säger hon.

Se en längre intervju med Eva Armini i SVT Morgonstudion här.

Lyssnarnas sommarvärd sänds 12 juli i P1 klockan 13:000 och i appen Sveriges Radio Play. Poddversion släpps kl. 07.00

Sedan 2007 reserverar Sommarredaktionen ett datum för Lyssnarnas Sommar. En telefonsvarare tar emot inläsningar av inledningar till Sommarprogram, därefter väljer Sommarredaktionen ut ett antal bidrag som publiceras på Sommars hemsida. Det slutliga valet görs av lyssnarna som får rösta på sin favorit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.