Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fastna inte i administration och ta hjälp” Det är några av de tips som Åsa Bengtsson på Nyföretagarcentrum ger. Foto: SVT/Helena Josefsson

Experten: Det här ska du tänka på när du startar eget företag

Publicerad

Går du som ung i tankar på att starta eget företag? Här kommer expertens tips på vad man ska tänka på i sådana fall.

– Många unga söker mycket frihet i dag och tröskeln för att våga starta företag är lägre i dag än tidigare, säger Åsa Bengtsson, tf verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum i Göteborg.

Hållbarhet, som att göra om gamla möbler och kläder och sedan sälja vidare, är en av de stora trenderna för de som startar nya företag i dag.

Dropshipping, det vill säga att köpa produkter utomlands och vara en mellanhand för dessa innan de säljs vidare, är en annan trend.

– Många startar också företag vid sidan om någonting annat. Vi har så många digitala hjälpmedel så det är inte superkomplext att till exempel sköta sin egen bokföring, säger Åsa Bengtsson på Nyföretagarcentrum i Göteborg.

”Gör slag i saken”

Enligt henne har antalet unga personer som kommer på rådgivning på Nyföretagarcentrum ökat under senare år.

Efter en liten nedgång i nyföretagande ser de nu en ökning igen.

– Vi ser att det är väldigt många som vågar göra slag i saken och faktiskt registrerar sitt första företag.

Häng med i klippet och få lite tips av Åsa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.