Så här såg det ut efter en explosion i en villa i Rydboholm, utanför Borås. Foto: Joakim Eriksson/Agena foto

Explosion förstörde dörr till villa i Borås

Uppdaterad
Publicerad

En villadörr skadades i en explosion i Rydboholm utanför Borås under natten. Fyra personer befann sig i bostaden. En ung kvinna  har anhållits, misstänkt för att ha utfört dådet.

Det var vid 00.30 som en kraftig smäll hördes på Rydboholm utanför Borås. Något hade exploderat utanför en dörr till en villa.

– Det har varit en rejäl smäll, det har blivit genomträngande skador på ytterdörren, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Kvinna misstänks

Trots att splitter kan ha trängt in i bostaden skadades ingen fysiskt. De fyra personerna i bostaden har varit kvar under natten och polisen har hört dem om vad som hänt och vad som kan ligga bakom.

På tisdagsförmiddagen meddelar polisen att en kvinna i 20-årsåldern är gripen och anhållen. Hon misstänks för allmänfarlig ödeläggelse samt övergrepp i rättssak.

– Det var de inledande utredningsåtgärderna som ledde fram till detta gripande. Mer kan vi inte säga, säger Hans-Jörgen Oster, polisens presstalesperson i Väst.

Fanns det en hotbild mot personerna i bostaden?

Det kan jag inte svara på, säger Hans-Jörgen Oster.

Det är fortfarande inte fastslaget exakt vad det är som har exploderat vid bostaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.