Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nationella bombskyddet på plats utanför Frändefors för att undersöka platsen efter explosionen. Foto: Rescue Photo

Explosion i Frändefors

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsmorgonen inträffade en explosion vid en fastighet i Frändefors. Senare konstaterades att en termosbomb orsakade sprängningen.

Fyra personer har anhållits efter explosionen. Enligt TTELA skall de ha kopplingar till det kriminella nätverket Bandidos.

Polis larmades till Frändefors på tisdagsmorgonen.

– En anmälare ska ha sett en bil lämna och i samband med det har något detonerat, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson hos polisen.

Ingen person skadades – men fastigheten fick skador och fönster krossades. Enligt polisen var det en så kallad termosbomb, en hemmagjord sprängladdning, som låg bakom explosionen.

Polisens insatsstyrka gick in

Under tisdagen gick polisens insatsstyrka in i tre fastigheter i Vänersborgs och Uddevalla kommun med koppling till kriminella nätverk.

Tre personer hämtades till förhör, varav en man i 25-års åldern anhållits. Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Bandidoskoppling

Under onsdagen har ytterligare tre personer anhållits efter sprängningen, meddelar polisen. Alla fyra anhållna ska ha kopplingar till det kriminella nätverket Bandidos rapporterar TTELA.

Det skall röra sig om fyra män i åldrarna 25 till 55 år, enligt TTELA.

– De är kopplade till Bandidos. De är medlemmar där eller har varit, säger poliskommissarie i polisområde Fyrbodal, Per Björkman till tidningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.