Platsen är nu avspärrad och polisen rubricerar händelsen som försök till mord. Foto: Tomas Singer

Kraftig lägenhetsexplosion i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion inträffade i natt i en lägenhet i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Någon kastade in ett explosivt föremål genom fönstret till lägenheten, där sju personer befann sig.

03.08 larmades polisen till en lägenhet i Biskopsgården efter att ett föremål kastats in genom ett fönster och exploderat i lägenheten. Sju personer befann sig i lägenheten.

– Det var en familj, som är omhändertagen nu. Ingen är fysiskt skadad, säger Jens Christensen, polisens vakthavande befäl.

Finns det någon hotbild mot någon familjemedlem?

– Inte vad jag känner till, säger Jens Christiansen.

Något har exploderat

Händelsen utreds som försök till mord. Det finns inga uppgifter om något motiv eller någon känd hotbild mot adressen och ingen har gripits misstänkt för brottet, och polisen har ingen misstänkt i nuläget.

Vad det är som kastats in i lägenheten vill polisen inte spekulera i men någonting har exploderat.

– Vi håller på och utreder varför någon kastat in någonting explosivt i just den här lägenheten, men vi vet ännu inte det, säger presstalesperson Jenny Widén på polisen.

Den tekniska undersökningen av lägenheten var klar under förmiddagen, nu startar ett analysarbete av de fynd som hittats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.