Foto: SVT

Lägenheter utrymda efter explosion i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Två våningsplan fick utrymmas efter en explosion i trapphuset på Timmermansgatan i stadsdelen Majorna i Göteborg under natten till måndagen.

Nio personer har fått lämna sina hem efter en explosion i trapphuset i ett flerfamiljshus i Majorna.

– Vi är plats, vi känner inte till orsaken, men vi vet att ingen är skadad, uppger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland.

Larmet inkom till SOS Alarm strax före klockan 04 och polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Tidigare i veckan inträffade en explosion i stadsdelen Linné men enligt polisen ska det inte finnas någon koppling.

– Nej, det tror vi inte. Men vi tror inte att detta är en olyckshändelse. Något har exploderat utanför en dörr på sjätte våningen. Vi har fått utrymma våning fem och sex och alla har ordnat eget boende, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst.

Polisen uppger att två personer ska ha sett springa från platsen.

– Två mörkklädda personer sprang i riktning mot Hemköp i närheten, säger Hans Lippens.

Det finns ingen gripen i ärendet.

Vid 11-tiden på måndagen meddelade polisen att de boende fick återgå till sina lägenheter. Tekniker hade då gjort undersökning på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.