Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Poliser på plats utanför Högsboanstalten i Göteborg efter larm om explosion under söndagen. Foto: Liubov Nenasheva/SVT

Larm om explosion vid anstalt i Högsbo i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades strax efter lunch om explosion och rök i anslutning till Högsboanstalten i Göteborg. Det är fortfarande oklart om något faktiskt har exploderat eller brunnit.

Det är i nuläget knapphändiga uppgifter om vad som inträffat. Polisen skrev initialt på sin hemsida att ”någon har uppfattat en smäll och sedan sett rök från ett skogsparti i anslutning till anstalten”.

– Det finns inga uppgifter just nu om några personskador eller att det skulle brinna någonstans i nuläget, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisregion Väst.

Hittade inget som tyder på explosion

Väl på plats uppger polis att man inte hittat något som styrker brott. Man har inte heller kunnat lokalisera något som eventuellt skulle ha smällt.

Trafiken på en del av A Ohdners gata, i nära anslutning av Högsboanstalten, stoppades tillfälligt för att polis och räddningstjänst ska kunna jobba på platsen. Senare lämnade de platsen utan åtgärd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.