Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Explosion vid flerfamiljshus i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Något har detonerat i trappuppgången till ett flerfamiljshus i centrala Göteborg under natten. Ingen person skadades.

– Det hade kunnat gå mycket värre om det befunnit sig människor i närheten, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson.

Larmet inkom klockan 00.10 natten till torsdag, där flera inringare uppgav att de hört en kraftig smäll i sin trappuppgång. På plats kunde polisen konstatera att ett okänt föremål detonerat i flerfamiljshuset i Vasastaden i centrala Göteborg.

– När vi kommer dit ser vi rök men inga större skador på dörrar eller så. Ingen person har skadats heller, sade Sebastian Börjesson, vakthavande befäl på polisen på torsdagmorgonen.

Ber allmänheten om hjälp

Under torsdagen har polisen genomfört en teknisk undersökning av platsen men exakt vad det var som exploderade är ännu oklart.

– Vi har genomfört teknisk undersökning men får återkomma om vad det är som exploderat.

Hur jobbar ni nu?

– Det pågår en förundersökning och vi håller förhör med vittnen och vill gärna ha in fler iakttagelser från folk i området, säger Caroline Karlsson.

Brottet rubriceras som grov skadegörelse samt brott mot lagen om brandfarliga ämnen och explosiva varor.

Det finns inga misstänkta eller gripna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.