Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är beklämmande och anmärkningsvärt, det är liksom ett sommarstugeområde på Tjörn”, säger polisens platschef Anders Schääf. Foto: SVT

Explosion vid villa på Tjörn

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdagen inträffade en explosion i ett villaområde på Tjörn. Ingen människa ska vara skadad, men två personer fanns i bostaden. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse.

Det var strax innan 03 som polis och räddningstjänst larmades till Nordvästra Tjörn – efter en explosion vid en bostad. Explosionen har skadat en altandörr, fasaden på huset samt orsakat glaskross. Två personer ska ha befunnit sig i fastigheten men båda uppges vara oskadda.

– Vi tror inte att detta har en naturlig orsak, i nuläget verkar teorin vara att någon placerat någonting utanför bostaden, som exploderat, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Polis har inlett en förundersökning om försök till mord samt allmänfarlig ödeläggelse. Den tekniska undersökningen på platsen avslutades på onsdagseftermiddagen och avspärrningarna är hävda.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två personer ska befunnit sig i fastigheten – ingen uppges dock vara skadad. Foto: Mikael Berglund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.