Foto: SVT Design

Extra polisinsats i Uddevalla under natten

Uppdaterad
Publicerad

Extrainsatta poliser har varit på plats i Uddevalla under natten efter att ungdomar kastat sten mot räddningstjänstens personal.

Polisen har varit på plats i Dalaberg i Uddevalla under natten för att arbeta förebyggande och förhindra stenkastning.

– Vi har varit i Uddevalla eftersom det fanns indikationer om att något skulle hända vid midnatt, men allt har varit lugnt och insatsen kunde avslutas utan att något hände, säger Morten Gunneng, vid polisen.

Det var under natten mot lördag som ett ungdomsgäng kastade sten mot räddningstjänsten när de åkte ut för att släcka en brand i Dalaberg i Uddevalla.

Attacken var planerad menade räddningsledaren Peter Muld.

– Det finns ingen annan anledning att tända på bråte mitt på en öppen väg och mitt på en bro om man inte vill ha dit oss, har han tidigare sagt till TT.

Ingen misstänkt gripen

Det är oklart om insatsen med extra polisnärvaro kommer att fortsätta.

– Det är något man får bedöma från dag till dag hur vi arbetar vidare med detta, säger Gunneng.

Det är ingen som hitintills gripits för stenkastning mot blåljuspersonal, men flera är identifierade menar Gunneng.

– Vi har ganska bra koll på vilka det är och vi har identifierat några av dem men det är svårt med bevisföringen vid sådana här fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.