Med anledning av händelsen flaggar Falköpings kommun på halv stång idag vid stadshuset, på utsiktstornet på Mösseberg och i Plantis-parken. Foto: SVT

Falköpings kommun: ”Det är en sorgens dag”

Uppdaterad
Publicerad

Fem män omkom i trafikolyckan mellan Skara och Falköping under måndagen. Sedan måndagskvällen står Falköpings kommuns krisstöd i beredskap.

– Det är en fruktansvärd tragedi som har inträffat, säger kommunstyrelsens ordförande Adam Johansson (M).

Kommunen har dialog med Somaliska föreningen och Islamiska föreningen. Svenska kyrkan i Falköping håller Sankt Olofs kyrka öppen för ljuständning och eftertanke.

– Det är en sorgens dag i Falköpings kommun. Våra tankar går närmast till männens familjer, släkt och vänner, säger kommunstyrelsens ordförande Adam Johansson (M) i ett pressmeddelande.

”Uppstår många tankar”

Två av dem var föräldrar till barn som går i skolan i Falköpings kommun. På berörda skolor ger personalen stöd till de barn som påverkas av händelsen.

– Det uppstår många tankar och behov av att prata när en svår händelse som denna inträffar och det är viktigt att barnen får det stöd de behöver, säger skolchef Karina Bronell.

Med anledning av händelsen flaggar Falköpings kommun på halv stång idag vid stadshuset, på utsiktstornet på Mösseberg och i Plantis-parken.

Anställda på samma företag

Alla fem var anställda på företaget Logent i Götene och på måndagen var de på väg hem från sin arbetsdag. Företaget har under dagen stoppat produktionen för att ta hand om sina anställda.

– De var alla uppskattade medarbetare hos oss, säger företagets vd Linda Aidanpää Baronnet till SVT.

Åkeriföretaget där lastbilschauffören arbetar kommer att utreda händelsen. Chauffören är åter i tjänst, uppger Sveriges Radio.

Insatsledaren Fredrik Sjöblom var först på olycksplatsen. Hör honom berätta om insatsen i klippet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.