Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Björn Andersson/GP

Fallet ”Torslandabomben” överlämnas till Kalla fall-gruppen

Uppdaterad
Publicerad

Fallet där en fyraårig flicka och tre män dog av en bilbomb i Torslanda 2015 ligger nu hos polisens grupp för kalla fall. Det rapporterar Göteborgs-Posten.

Kammaråklagare Stina Lundqvist berättar för tidningen att tillvägagångssättet för brottet ska ha varit ”ganska avancerat”. En av männen som avled har kopplingar till gängkonflikter i Göteborg och hade en hotbild mot sig.

Förfinad teknik

Sju år har passerat och fallet ligger nu hos polisens grupp för kalla fall, som utreder just olösta fall. Och till GP säger kammaråklagare Stina Lundqvist att utredningen i allra högsta grad är levande.

– Det är inte helt uteslutet att det händer något, även om det inte är precis nu. Tekniken har förfinats. Det är vissa saker man kan göra nu som man inte kunde göra för sju år sedan, säger hon till GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.